Energistä alkanutta vuotta hyvät akateemiset naiset!Olemme kaikki päässeet aloittelemaan lumista alkuvuotta 2021, ja toivottavasti nautineet myös aurinkoisista talvipäivistä liikunnan tai levon merkeissä. Toivomme tuovamme valoa ja iloa tähänkin vuoteesi erilaisten tapahtumien, keskusteluiden ja uusien tuttavuuksien parissa.

Yhdistyksen vuosikokouksessa viime vuoden marraskuussa valittiin uusi hallitus tälle kaudelle, joka kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 18. tammikuuta. Hallituksessa jaettiin tehtäviä seuraavasti; Leea Paija (puheenjohtaja), Terttu Utriainen (varapuheenjohtaja), Marja-Liisa Kaningan (sihteeri), Elina Saikkonen (taloudenhoitaja), Niina Kaartinen (viestintä ja markkinointi), Laura Karppinen (viestintä ja markkinointi), Jenni Labarthe (viestintä ja markkinointi) ja Riikka Vacker. 

Norko-Turjan rahastotoimikunnan jäseninä toimivat hallituksen jäsenet Leea Paija, Terttu Utriainen, Elina Saikkonen, Marja-Liisa Kanigan, yhteistyökumppanien edustajat Carita Kokkala (Metropolia), Päivi Topo (Ikäinstituutti), Reija Heinola (Vanhustyön keskusliitto) ja Teija Mankkinen (Sisäministeriö), sekä rahaston asiamiehenä toimiva Paula Kuusipalo-Määttä.

Haluaisimme nyt esitellä ja tehdä teille tutuksi hallituksen jäsenet.
HAN Hallitus 2021 tutuksi


Leea Paija, FM, puheenjohtaja 
Koulutuksen ja kehittämisen, laadun ja arvioinnin asiantuntija. Työkokemus edellä mainituissa tehtävissä julkisen ja kolmannen sektorin organisaatioissa. Tällä hetkellä asiantuntijakonsultointia yrittäjänä. Harrastuksiani ovat monipuolinen liikunta mm. vaelluksen ja joogan muodossa. Mottoni: ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.
Terttu Utriainen, OT, varapuheenjohtaja
Emerita rikosoikeuden professori, eli peruskoulutukseltaan juristi ja eläkkeellä Lapin yliopistosta. Harrastuksena yhdistystoiminta, kaksi koiraa ja maisemanhoito Vantaalla ja Rovaniemellä.


Marja-Liisa Kaningan, FM, sihteeri
Filosofian maisteri, äiti ja HR-ammattilainen. Vapaa-aikanani olen intohimoinen triathlonisti ja vuorikiipeilijä aina valmiina uuteen haasteeseen. Minulle on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, positiivinen ja ratkaisukeskeinen tapa toimia, ihmisten tasavertainen kohtelu ja monimuotoisuuden hyväksyminen.

 
Elina Saikkonen, KTM, taloudenhoitaja
Kolmas vuosi mukana HANin hallituksessa, työskentelen Aalto-yliopistossa talouspalvelukeskuksen päällikkönä. Minulle tärkeää ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Vapaa-aikani kuluu golfin, matkailun, sisustuksen ja jumppien parissa.


Jenni Labarthe, MA, viestintä ja markkinointi
Koulutukseltani olen antropologi ja terveystieteilijä, ja taustani on tutkimustyössä Kanadassa. Tällä hetkellä työskentelen suunnittelijana sosiaali- ja terveysalan järjestössä. Lähellä sydäntäni on monimuotoisuuden, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen.


Laura Karppinen, MSc, viestintä ja markkinointiOlen valmistunut Copenhagen Business Schoolin Organizational Innovation and Entrepreneurship –maisteriohjelmasta, ja työskentelen johtamisen ja innovaatiokulttuurin konsultointitoimistossa. Intohimon kohteitani ovat kiertotalous, luonto ja kestävä innovointi. Vapaa-ajallani liikun luonnossa, matkustelen ja luen.


Niina Kaartinen, ETM, FT, viestintä ja markkinointi
Väestötason ravitsemuskysymyksiin ja terveyteen perehtynyt ravitsemusasiantuntija. Elintarviketieteiden maisteri ja filosofian tohtori Helsingin yliopistosta. Terveyden kokonaisvaltainen edistäminen, kestävä kehitys, inhimillinen vuorovaikutus sekä yhteiskunnallisen keskustelun seuraaminen ovat lähellä sydäntäni. Mottoni: ”Jokaisella on oma polkunsa ja mahdollisuus vaikuttaa”.


Riikka Vacker, HTM, hallituksen jäsen
Asiantuntijuutta kunta- ja valtionhallinnosta, sivistyshallinnosta, kansallisesta koulutusjärjestelmästä sekä kolmannen sektorin järjestötoiminnasta. Kiinnostuksen kohteita vuorovaikutteinen kehittäminen, hyvän yhteiskunnan ja arjen yhdistelmä. Mottoni: ”Hyvä hetki on aina nyt”.


Paula Kuusipalo-Määttä, BBA, asiamies
Yrittäjä, business coach ja intohimoinen innovaatiokulttuurin sekä yhteiskehittämisen puolestapuhuja. Viimeistelen tietojohtamisen ja johtajuuden KTM-opintoja LUT-yliopistossa. Erityisosaamisena valmennusmetodi, jossa käytettävä dialoginen taidekokemus syventää oppimista. Minulle tärkeää ovat tasavertainen koulutus, yhteisöllisyys ja kestävä kehitys.

Lisää kalenteriisi tulevat tapahtumat keväälleUuden vuoden aloittaa HAN 2021 -jäsentapahtuma keskiviikkona 17.2.
klo 18:00-19:30

Kutsumme uudet sekä vanhat jäsenet tutustumaan toisiinsa ja toimintaamme! Tule mukaan verkostoitumaan ja suunnittelemaan tämän vuoden toimintaa toivomuksiesi mukaisesti. Haastamme jokaisen osallistumaan ja ideoimaan meitä sinua kiinnostavaan, hyvinvointiasi lisäävään ja koulutettujen naisten asemaa vahvistavaan suuntaan! Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkotilaisuutena. Tästä pääset ilmoittautumaan tapahtumaan!

Vahvuuspaja -keskusteluryhmä, 30.3, 6.4, 13.4, 20.4, 27.4
klo 12:00-13:30

Maaliskuussa käynnistyy toinen Pidetään huolta mielestä -hanke yhteistyössä Ikäinstituutin kanssa. Keskusteluryhmän tavoitteena on vahvistaa mielen hyvinvointia voimavaralähtöisellä lähestymistavalla. Ryhmä on suunnattu ensisijaisesti eläkkeellä oleville yhdistyksen jäsenille ja heidän läheisilleen. Ilmoittautuminen on alkanut, ja vielä on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittaudu mukaan tästä!
Ryhmään otetaan kahdeksan osallistujaa. Lisätietoa ryhmätoiminnasta antaa Stina Fågel, puhelin 040 703 0312, stina.fagel(at)ikainstituutti.fi.

Miten naiset saivat äänioikeuden Suomessa? -webinaari 7.4.
klo 18:00-19:30

Suomen naiset saivat äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden valtiollisissa vaaleissa 1906. Mutta miten se oikein tapahtui? Miksi äänioikeuden saaminen muualla oli niin vaikeaa? Miten asiat ovat edenneet? Webinaarin luennoija Jaana Kuusipalo avaa teemaa kuntavaalien 2021 lähestyessä. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Digitalisaatiolla tasa-arvoon -keskustelusarja 9.2., 9.3., 13.4, 11.5.
klo 18:00-19:30

Kevätkaudella toteutuva keskustelusarja toteutetaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun yhdistyksien kanssa. Keskustelutilaisuuksia virittävät asiantuntijoiden lyhyet alustuspuheenvuorot. Ilmoittaudu jo mukaan seuraaviin keskusteluihin:

9.2. Aiheena: Voidaanko digitaalisilla palveluilla edistää tasa-arvoa? 
klo 18:00-19:30

Puheenvuorossa tarkastellaan Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa -ohjelman valossa erilaisia datatalouden ilmentymiä ja esimerkkejä siitä, miten digitaaliset palvelut voivat toimia niin esteinä kuin edistäjinäkin, kun rakennetaan tasa-arvoista yhteiskuntaa. Alustajana toimii Minna Lammi, Dosentti, Helsingin yliopisto. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Armi Westin, Espoon Akateemiset Naiset ry, puh. 0400 453442, armi.westin(at)gmail.com

13.4. Aiheena: Digitaalisuus sukupolvia yhdistävänä ja erottavana tekijänä
klo 18:00-19:30

Onko iällä merkitystä? Eri sukupolvet kuluttajina tulevaisuudessa. Professori Terhi-Anna Wilska avaa kulutuksen nykytilaa ja trendejä; Mikä on iän ja sukupolven merkitys kulutusyhteiskunnassa? Mikä on iän ja sukupolven merkitys kulutusyhteiskunnassa? Miten eri-ikäiset kuluttajat eroavat toisistaan ja miksi? Millaiselta näyttää tulevaisuuden (digitalisoituva) kulutus? Ilmoittaudu mukaan tästä!

Kiertotaloudella kestävään kehitykseen,14.9., 12.10., 9.11. ja 14.12.
klo 18:00-19:30

Syyskauden keskustelusarjan teema käsittelee kiertotalouden haltuunottoa. Laita  kalenterivaraukset valmiiksi jo syksylle! Molemmat kevään ja syksyn keskustelutilaisuudet järjestetään Zoom-verkkotilaisuuksina.Lue lisää tapahtumista kotisivuilta