Skip to Content

19.11. klo 17 Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL) vuosikokous Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa

Kokousta edeltää kaikille avoin keskustelutilaisuus klo 16-17.

Puheenjohtajan syyskirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Ennätyksellisen helteinen kesä taittuu hiljalleen syksyyn, vaikka lämpöä riittää edelleen. Vilkas toiminta- ja tapahtumasyksy on käynnistynyt.

Yhdistyksemme ensimmäinen tapahtuma – jäsenilta, joka oli valmisteltu erityisesti uusille jäsenille – toteutui elokuun lopulla. Tiedossa on monta mielenkiintoista ajankohtaista yhteiskunnallista tilaisuutta ja  kulttuuritapahtumaa tulevan syksyn aikana. Tutustuminen vasta-avattuun Amos Rex -taidemuseoon 28.9 on varmasti mieleenpainuva kokemus. Näkymiä tulevaisuuden työelämään ja sen akateemisesti koulutetuille naisille tarjoamiin mahdollisuuksiin ennakoimme 10.10. Työn murros -seminaarissa, jonka pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät yhteistyössä osana SANL ry:n seminaarisarjaa. Palvelumuotoiluun eli palvelujen tuotekehitykseen perehdymme 18.10. Yhdistyksen vuosikokous on marraskuussa ja syyskauden päätteeksi laulamme kauneimpia joululauluja perinteiseen tapaan.

Yhdistyksemme jäseniä osallistuu naisjärjestöjen ja -verkostojen tilaisuuksiin mm. 19.9. Kansalaisinfon Minna Canth 1844-2018 – tasa-arvo tänään tilaisuuteen, 6.10. Suomen Akateemisten Naisten Liiton (SANL) vuosikokoukseen Raumalla, ja 19.11. Naisjärjestöjen keskusliiton (NJKL) vuosikokoukseen Aalto-yliopiston Espoon kampuksella. Vuosikokousta edeltää keskustelutilaisuus.

Tässä on joitakin tiedossa olevia tapahtumia ja uusia valmistellaan.  Yhdistyksen kotisivuilla ja facebook-sivuilla sekä sähköpostitse lähetetyissä jäsentiedotteissa niistä lisätietoa, kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat.

Luvassa on varmasti värikäs syksy, sillä ensi kevään moniin vaaleihin valmistautuminen aktivoi yhteiskunnallista keskustelua. Kannustan meitä kaikkia olemaan mukana keskusteluissa ja osallistumaan tulevaisuuden muotoiluun.

Kirpeän raikkaita syyspäiviä!

Leea Paija

4.10. klo 17 Tuottavuutta yrityksiin työhyvinvoinnilla

Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, Helsinki, Juhlasali (4. krs)

Tervetuloa verkostoitumaan, kuulemaan puheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun tuottavuuden ja työhyvinvoinnin edistämisestä pk-yrityksissä.

Ohjelma

17.00   Verkostoitumista

17.15   Tervetuloa – Leena Rekola (FT, yliopettaja), Tuottavasti moninainen ja Mikko – hankkeiden johtaja, Metropolia AMK.

17.20   Tulevaisuuden työ: Työn muutos ja megatrendit – Perttu Jämsén, Sitra.

17.50   Työhyvinvointi ja tuottavuus arjessa – osallistavaa yhteistyöskentelyä ja ja rakenteiden  johtamista – Anu Leppänen, TtM, Metropolia ammattikorkeakoulu.

18.20   Työn mielekkyyden johtaminen – Kati Järvinen, HRM Partners, asiakkuusjohtaja,          valmentaja, Business Coach (PCC).

18.50   Ketju kehittyy osaamisen kehittymisen myötä. Parhaat tulokset syntyvät yhdessä – Juhana Lamberg, Musti ja Mirri, Country Manager, Finland.

19.20   Ergonomia, tuottavuus ja työhyvinvointi – Teemu Suokko, MSK Cabins Oy, Työympäristöasiantuntija.

19.50   Tilaisuus päättyy.

Ilmoittautumiset

14.11. klo 17.00 Helsingin Akateemiset Naiset ry:n HANin vuosikokous

Kokouksen yhteydessä kuulemme tutkimustulokset ikääntyneiden akateemisten naisten hyvinvointiin liittyvistä toiveista. Tutustumme myös työelämäverkosto Ompeluseuraan, jonka tuella naiset ovat luoneet uraa.

18.10. klo 16.30-18.30 Palvelumuotoilu eli palvelujen tuotekehitys

Paikka: Seurakuntien talo, Kolmas Linja 22 B kokoustila Silvennoinen 4.krs

Eeva Salonen

Tutustumme palvelumuotoiluun eli tuotekehittelyyn, jonka kohteena ovat palvelut. Uusimpiin muotoilun menetelmiin ja käytännön innovaatioihin johdattelee projektipäällikkö, FM Eeva Salonen. Hän on suorittanut tuotekehityksen erikoisammattitutkinnon ja opiskelee innovaatiojohtamista Itä-Suomen yliopistossa Innovation managementin maisteritutkinnossa. Eeva on palvelumuotoilun edelläkävijä, ja naisverkosto Ompeluseuran Upea Ura -työelämäfestivaalin aktiivi.

Kuulemme, millaisia innovaatiohankkeita Helsingin seurakuntayhtymä on käynnistänyt eri puolilla kaupunkia, ja opimme, kuinka asiakkaiden kuulemisen ja palvelumuotoilun menetelmiä voi hyödyntää omassa järjestössä tai organisaatiossa. Kokeilemme palvelumuotoilua myös käytännössä simulaation avulla. Tarjolla on pientä iltapalaa.

Ilmoittautumiset 10.10. mennessä sähköpostilla helsinginakateemisetnaiset(at)gmail.com 

10.10. klo 15.00-18.30 Työn murros: uutta teknologiaa ja osaamista

Tekniskan sali, Eerikinkatu 2, 00100 Hki, 6. krs

OHJELMA
15.00 – 15.15 Tervetuloa: naiset ja työn maailma; YTT Jaana Kuusipalo, Tampereen yliopisto
15.15 – 15.45 Työn murros ja tasa-arvo; YTT Pasi Pyöriä, dosentti, sosiologian yliopistonlehtori,
Tampereen yliopisto
15.45 – 16.15 Naisten uusi osaaminen; Tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh, Tekniikan akateemiset
16.15 – 16.45 Kahvitauko
16.45 – 17.15 Hoiva ja robotiikka; FT Jaana Parviainen, yliopistotutkija, Tampereen yliopisto
17.15 – 17.45   Itseohjautuvan työyhteisön mahdollisuudet; FT Jukka Surakka, Arcada / TkT Sami Jantunen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto
17.45 – 18.15 Nainen johtajana suomalaisessa työelämässä; Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen
18.15 – 18.30 Loppukeskustelu; Yhdistysten edustajat

ILMOITTAUTUMINEN
Voit ilmoittautua täällä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2. lokakuuta. Tilaisuuteen mahtuu 150 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Tervetuloa!

Seminaarin järjestävät Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset ry., Kvinnliga Akademiker i Helsingfors rf., Helsingin Akateemiset Naiset ry. ja Vantaan Akateemiset Naiset ry.

 

 

28.9. klo 16.30 Opastettu vierailu Amos Rex -taidemuseoon

Oppaana toimii Helsingin Akateemiset Naiset ry:n hallituksen jäsen, MSc in Modern and Contemporary Art  Karita Kuusisto. 

Pääsymaksu 12 €/hlö, museokortilla ilmainen.

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 23.9.2018:
helsinginakateemisetnaiset@gmail.com
Max 25 henkilöä
Lämpimästi tervetuloa viihtymään ja verkostoitumaan!

HANin varapuheenjohtaja Marjo Hannukkala Mieli-lehdessä: Jokaisessa lapsessa on vahvuuksia ja voimavaroja

Artikkelissa Marjo Hannukkala kertoo, kuinka lasten ja nuorten vahvuuksia ja voimavaroja voidaan lisätä. Lue artikkeli

Helsingin Akateemiset Naiset ry käynnisti syyskauden perinteisessä Uusien illassa

Tutustuminen uusiin akateemisiin sisariin soljuu elokuisena iltana vilkkaan vapaamuotoisen keskustelun lomassa. Jäsenet kertovat niin koulutuksesta kuin monipuolisista työurista. Monitieteellinen seura luo koulutetuille naisille ainutlaatuiset mahdollisuudet verkostoitua uusillekin urille.

Vireä tapahtumatoiminta, tiedon jakaminen, naisen aseman, koulutuksen ja sivistyksen edistäminen houkuttelevat yhä useammin osallistumaan yhdessä ja vaikuttamaan. Tuttavien suositukset, vapaaehtoistoiminta ja sosiaalinen media ovat tuoneet yhdistykseen kahden viime vuoden aikana jo yli 30 uutta jäsentä.

Satu Keiski-Toni

Puheenjohtaja Leea Paija esitteli yhdistyksen toimintaa ja Työn murros -seminaarin ohjelmaa. 

 

 

 

 

 

Varapuheenjohtaja Marjo Hannukkala kertoi työstään Mielenterveysseuran johtajana.

 

 

 

 

 

Kunniajäsen Riittamaija von Weissenberg-Hartiala oli iloinen yhdistyksen kehityksestä ja aktiivisesta toiminnasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Invalidiliiton viestintäjohtaja Sinikka Rantala kertoo kansainvälisestä urastaan.