Skip to Content

24.4. klo 17 Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani

Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30 (neuvotteluhuone 7062, 7. krs)

LenitaBazar Kustannus Oy:n liiketoimintapäällikkö Kristina Forsström haastattelee Lenita Airistoa hänen omaelämäkertansa pohjalta.

Elämäni ja isänmaani kertoo itsenäisen Suomen taipaleesta sekä Lenita Airiston hämmästyttävän elämän käännekohdista, valinnoista ja ihmisistä. Mukana on niin Suomea puolustaneita ja rakentaneita suurmiehiä ja -naisia kuin suuria rakkauksiakin. Kirja sisältää runsaasti ennen julkaisematonta kuvamateriaalia.

”Tämä kirja on Suomen historiaa niin kuin olen sen kokenut. Se on elämäkertani niin kuin olen elämäni elänyt”, Lenita Airisto kiteyttää.

Kirjaa on tilaisuudessamme myös myynnissä tarjoushintaan 20 € (kortti tai käteinen) ja Lenita myös signeeraa kirjojaan.

Voit lähettää jo ennakkoon ilmoittautumisesi yhteydessä kysymyksiä Lenitalle haastattelun pohjaksi.

Ota ystäväsikin mukaan!

Ilmoittautumiset 16.4.2018 mennessä helsinginakateemisetnaiset(at)gmail.com. Paikkoja on rajoitetusti, max 50.


21.-24.6. Rooma: UWEn vuosikokous ja konferenssi

University Women of Europe, UWEn vuosikokous ja STEM-aiheinen konferenssi järjestetään iki-ihanassa Roomassa. Ilmoittautuminen on avattu, ja tarjoushinta on voimassa 3.3. saakka. Tarkemmat tiedot UWEn verkkosivuilta https://uweboard.wordpress.com. Lähde mukaan viihtymään, verkostoitumaan ja vaikuttamaan!


7.6. klo 16.30 HANin kevätretki Villa Kokkoseen

Lähtö Kiasman edestä klo 16.30, tilaisuus päättyy klo 20.30
Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi. Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen esittelevät taiteilijakotia Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä. Taiteilijakotikierros huipentuu isäntäparin loihtimaan konserttihetkeen, jossa Alvar Aalto 120 -juhlavuoden kunniaksi on luvassa kolme upeaa musiikkiesitystä.
Vierailu sisältää taiteilijakotikierroksen, konsertin, aterian ja kakkukahvit. Hinta Helsingin Akateemisten Naisten jäsenille 15 € ja muille 35 €. Ilmoittautumiset 7.5. mennessä:  helsinginakateemisetnaiset@gmail.com
Villa3  Villa2Villa1

29.5. klo 17.00-17.30 Opastettu tutustumiskäynti Nordean pankkimuseoon

Paikka: Aleksanterinkatu 36. B

PYP

Nordean pankkimuseo sijaitsee Yhdyspankin vanhassa pankkitalossa, joka valmistui vuonna 1898. Pankkikonttori toimi siinä vuoteen 1936 saakka. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti, professori Gustaf Nyström, ja sen julkisivua koristaa kuvanveistäjä Walter Runebergin 11 korkokuvaa.

120-vuotiaan Vanhan pankkitalon kunniaksi museossa on perusnäyttelyn lisäksi näyttely Gustaf Nyströmistä pankkiarkkitehtina. Perusnäyttelyssä on arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren & Saarisen suunnittelman pankki-interiööri kalusteineen.

Ilmoittautuminen ma 21.5. mennessä helsinginakateemisetnaiset@gmail.com


29.8. klo 17.30-19.30 Tervetulotapaaminen uusille jäsenille

Paikka: Kahvilaravintola Roasberg Mikonkatu 13


Syyskaudelle suunniteltua ohjelmaa

Vierailu Kansallisgallerian konservointiin

Vierailu Tove Jansson museoon Helsingissä