Skip to Content

24.06.2019
Puheenjohtajan kesäkirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Kesäkirjettä kirjoittaessani on ainoastaan hetki keskikesän juhlaan. Helle hellii parhaillaan eteläistä Suomea lupaillen lämmintä ja kaunista kesää.

Yhdistyksen kevätkauden toiminta toteutui, viihdy – verkostoidu ja vaikuta, johtoajatuksen hengessä ja jäsenistön vuosikokouksessa hyväksymän toimintasuunnitelman lupauksien mukaisena. Vierailukohteemme keväällä olivat Kansallisteatterin Kolme sisarta, vihreitä arvoja edistävä Green Step, henkilökohtaisia palveluja tarjoava Nooa-säästöpankki ja kestävän kehityksen periaatteita tuotannossa toteuttava Finlayson. Kevätkauden päätti viikonloppuretki Pietariin, johon osallistui kaksitoista yhdistyksen toimijaa.  

Yhdistyksen jäsenet osallistuivat vaalikevään vaikuttamistoimiin naisjärjestöjen ja yhteistyötahojen tilaisuuksissa, Naisjärjestöjen Keskusliiton #metoo-paneelikeskustelu 8.3., eduskuntavaalitilaisuus Metropoliassa 7.3.  sekä NJKL ja Eurooppanaisten EU-parlamenttivaalipaneeli-tilaisuus 29.4.

Toiminnan tulevaisuuden kannalta kevään tärkein tapahtuma olivat maaliskuussa Miina Sillanpää-säätiön kanssa toteutetut ideapajat, joissa eri-ikäiset yhdistyksen jäsenet ideoivat tulevia toimintamuotoja palvelumuotoilun keinoja käyttäen. Olemme ilahtuneita siitä, että niin uudet kuin pitkään jäseninä olleet, osallistuivat työpajoihin, antoivat aikaansa ja ideoita kehittämistyöhön. Ideapajojen evästykset ovat käytössä kun kehittäminen jatkuu syksyllä Maria Akatemian kanssa yhteishankkeessa. Tervetuloa kaikki jäsenet ja ystävät kick off-tilaisuuteen 11.9.  

Syksyllä jatkuu Suomen Akateemisten Naisten Liiton Työn murros -seminaarisarja. Järjestämme Espoo-Kauniaisten ja Vantaan Akateemisten Naisten yhdistyksien kanssa Työn murros ja muuttuva hoivatyö -seminaarin torstaina 26.9. iltapäivätilaisuuden Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla.

Olemme saaneet seminaariin asiantuntijoita tutkimuksen ja käytännön toiminnan näkökulmista. Mielenkiintoista on kuulla Ikäteknologiakeskuksen kokoaman selvityksen perusteella, mitä ikääntyvät ihmiset odottavat digitalisaatiolta. Tuloksia esittelee erityisasiantuntija Kaisa Huuhtanen. Aalto-yliopiston tutkijatohtori Sari Kujala esittelee Cope-hankkeen Digitalisaatio-osahankkeen kokemuksia siitä, millaista osaamista digitalisaatio edellyttää tulevaisuudessa. Hippa-hankkeessa tavoitellaan hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla. Hippa-hankkeen edustajina Metropolian lehtori Panu Karhinen ja Myllypuron palvelukeskuksen osastonhoitaja Anna Alhonen,Koskelan palvelukeskuksen lähihoitaja Mariia Lappi keskustelevat Kaisa Huuhtasen ja Sari Kujalan kanssa paneelissa siitä, mitä ovat hyvät käytännöt arjen hoitotyössä. Seminaarin päätöspuheenvuoron käyttää filosofi, valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila, joka perustelee kantaansa väittämään “ teknologia tarvitsee tätejä”. Tulossa on taatusti mielenkiintoinen seminaari -Tervetuloa mukaan!

Muusta syksyn ohjelmasta ennakkotietoa, tulossa on mm. vierailu Aalto-yliopistoon, taidenäyttely ja teatterinäytös sekä tutustuminen kirjapainon toimintaan.

Ennen syksyn tasa-arvotekoja, nautitaan kesän vehreydestä, kerätään voimia varastoon ja virkistäydytään Suomen suvessa!

Leea Paija, puheenjohtaja
04.03.2019
Puheenjohtajan kevätkirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Aurinko lämmittää parhaillaan leppoisasti sulattaen lumen ja jään. Ilmassa on vahva kevään tuntu. Vuoden parin ensimmäisen kuukauden aikana yhdistyksemme toiminta on ehtinyt vilkkaaseen vauhtiin. Saamme yhdistyksen tapahtumiin ja toimintaan mukaan aiemmin liittyneiden lisäksi parikymmentä tammi-helmikuun aikana liittynyttä uutta jäsentä – TERVETULOA!

Tammikuun lopussa vierailimme ympäristöarvoja korostavassa GreenStep-yrityksessä ja nautimme teatterikokemuksesta Kansallisteatterin ”Kolme sisarta” Kalevalan päivänä. Kevään aikana on tulossa erityisesti vaalivuoteen liittyen monia naisjärjestöjen yhteisiä tilaisuuksia ja akateemisten naisten tilaisuuksia. Ennakkotietoja on saatavilla myös muutamista syksyn suunnitelluista tapahtumista.

Tulevia tapahtumia:

Perjantai 8.3. Naistenpäivä klo 13:30: Seksuaalinen häirintä työpaikoilla #metoo Miten tästä eteenpäin? G18-salissa. Kannustamme HAN:n jäseniä osallistumaan Naisjärjestöjen keskusliiton ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan järjestämään keskustelutilaisuuteen ja jatkamaan keskustelua iltapalalla Karl Johanissa klo 16:30.

Maanantai 15.4.2019 klo 17: Nooa Säästöpankkiin vierailu. Osoite on Aleksi 48 B 8.krs. Jäsentoiveena esillä ovat perhe- ja perintöoikeus sekä säästämisen mahdollisuudet tässä markkinatilanteessa.

Maanantai 29.4.2019 kello 15 -19: Onko EU naisten? -keskustelutilaisuus, Eurooppasali, Malminkatu 16, 00100 Helsinki. Ilmoittautumiset http://www.naisjarjestot.fi/ajankohtaista

Finlayson-vierailu toukokuussa.

7.-9.6. Kevät-kesäretki Pietariin: Lähtö rautatieasemalta pe 7.6. klo 11.00 – Pietarissa klo 14.27 ja paluu su 9.6. klo 15.30, Helsingissä 18.57. Majoittuminen Hotelli Piterskaya Club Hotel***+
Ohjelmaan suunnitellaan mm. laivaristeily Neva-joella, museokierrokset (Eremitaasi ja Talvipalatsi), ostoskävely Nevski Prospektilla ja tapaaminen akateemisten naisten kanssa. Jäsenhinta on 280 €, johon sisältyvät ryhmäviisumi, junalippu, hotellimajoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella, pääsyliput ja opastukset. Yhden hengen huoneella lisämaksu. Varaa paikkasi ajoissa. Paikkoja on rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 31.3.2019 sähköpostiin helsinginakateemisetnaiset(at)gmail.com. Tarvitsemme junalippujen ryhmävarausta varten osallistujien passin kopiot ja ryhmäviisumia varten jokaisen passin. Passi tulee olla voimassa tammikuulle 2020 asti. Lisätietoja valmistelusta saat leea.paija(at)elisanet.fi tai Satu Keiski-Toni puh. 040 505 1860.

Viime vuoden aikana panostimme tiedon kokoamiseen ja selvitimme parin tutkimuksen avulla jäsenistön näkemyksiä hyvinvoinnin lähteistään ja odotuksia yhdistyksen toimintaan. Tulevan viikon kaksi jäsenille tarkoitettua palvelumuotoilun ideapajaa (4.3. ja 6.3.) yhteistyössä Miina Sillanpää Säätiön kanssa tuovat odotettua tarkempaa tietoa yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. Syksyn ja tulevien vuosien toiminnan sisältö ja toteutustavat perustuvat ideapajojen aineistoon. Etsimme kumppaneita ideapajojen evästyksien mukaan erilaisten toimintojen toteuttamiseen muista pääkaupunkiseudun järjestöistä ja toimijoista.

Helsingin Akateemiset Naiset ry verkostoituu ja toimii tiiviissä yhteistyössä pääkaupunkiseudun sisaryhdistyksien kanssa. Järjestämme Espoo-Kauniaisten ja Vantaan Akateemisten Naisten yhdistyksien kanssa Suomen Akateemisten Naisten Liiton Työn murros-seminaarisarjaan liittyvän seminaarin torstaina 26.9. iltapäivätilaisuutena Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla. Syksyn ohjelmaan on alustava tieto vierailusta Aalto-yliopistossa, taidenäyttely ja teatterinäytös sekä tutustuminen kirjapainon toimintaan.

Hallituksen kokoonpanossa on vuodenvaihteessa tapahtunut pari muutosta. Nykyinen kokoonpano on puheenjohtaja FM Leea Paija ja jäsenet KL Marjo Hannukkala FM, YTM Anna Kärkkäinen, FM, VTL Seija Lehtonen, VTM Sini Rantala, KTM Elina Saikkonen ja KM Kaisa Hautsalo-Perälä. Helsingin Akateemisten Naisten Norko-Turjan rahastotoimikunnan asiamiehenä toimii VTM Satu Keiski-Toni.

Naisjärjestöjen yhteinen viesti kevään vaaleihin valmistauduttaessa on #kaikkienSuomi #kaikkienvaalit #kaikkien eduskunta #vaalit2019.

Eduskuntavaalit 14.4. ja ennakkoäänestys 3.-9.4.

EU-parlamenttiedustajien vaalit 26.5. ja ennakkoäänestys kotimaassa 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5.

Kevätaurinkoisia päiviä ja aktiivista kevättä!
Leea Paija, puheenjohtaja


17.12.2018
Puheenjohtajan joulukirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Lähestyvät joulunaika ja vuodenvaihde ovat perinteisesti aikaa jolloin muistellaan menneen vuoden tapahtumia ja usein vanhempiakin asioita. Vuoden taittuessa loppua kohden ja uuden häämöttäessä tuumaillaan tulevia ja valmistaudutaan hellittämällä hetkeksi keräämään voimia.

Kulunut vuosi on ollut monella tavalla uuteen suuntaava. Suunnitellusti saimme Metropolian opiskelijoiden tuottamana kaksi korkeatasoista opinnäytetyötä, joissa on paljon tietoa yhdistyksen jäsenistön ja toisessa erityisesti ikääntyvien akateemisten naisten hyvinvoinnin lähteistä. Tulokset ohjaavat toimintaamme tulevina vuosina. Yhdistys on olemassa jäseniään varten ja toimintamuodot tai kehittämishankkeet valitaan jäsentutkimuksien perusteella.

Toki teimme yhdistyksenä paljon muutakin. Suomen akateemisten naisten liitto yhdistyksineen toteutti seminaarisarjaa teemalla ”Työn murros”. Pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestivät yhteisvoimin korkeatasoisen asiantuntijaseminaarin lokakuussa. Kulttuuritapahtumista mieleen jäivät muun muassa vierailut Tove Janssonin kotiateljeehen, Amos Rex ja Reitzin säätiön taidemuseoihin sekä kevätretki Villa Kokkoseen, Lenita Airiston kirjaesittely ja keskustelu ja tutustuminen Nordea pankkimuseoon. Uusien jäsenten ilta Cafe Roasbergissa kokosi joukon uusia ja entisiä jäseniämme ideoimaan yhdistyksen toimintaa.

Tuleva vuosi tuo tullessaan tutkitun tiedon pohjalta Miina Sillanpää säätiön ja Maria Akatemian kanssa käynnistettäviä kehittämishankkeita, joiden työpajoihin ja toimintaryhmiin kutsumme mukaan nykyisiä ja tulevia jäseniä. Työn murros –teeman käsittely jatkuu ja toteutamme tilaisuudet yhdessä Espoo-Kauniaisten ja Vantaan akateemisten naisten kanssa. Suunnitelmassa on tutustuminen Greenstepin yrityskonseptiin 31.1.2019 klo 17-19. Toimitusjohtaja ja perustaja Tore Teir kertoo Greenstepin tarinan ja nykypäivän johtajuudesta, henkilöstöjohtaja Kati Tuovinen puhuu naisjohtajuudesta ja Minna Jyrkiäinen esittelee HANin jäsentutkimuksen tuloksia. Lisäksi kevään ohjelmaan on suunniteltu teatterivierailuja, tapaaminen näyttelijä, professori Seela Sellan kanssa ja tutustuminen Oodi-kirjastoon. Olemme myös tehneet suunnitelmaa kevätretkestä Pietariin. Kerromme jäsentiedotteissa tarkempia tietoja tapahtuminen aikataulujen varmistuttua. Kiitos kaikille yhdistyksen toiminnassa mukana olleille ja sitä tukeneille kuluneesta vuodesta!

Yhdistyksen hallituksessa jatkavat puheenjohtajana FM Leea Paija ja jäseninä KL Marjo Hannukkala FM, MSc Karita Kuusisto, YTM Anna Kärkkäinen, FM, VTL Seija Lehtonen, VTT Karoliina Nivari ja uusina jäseninä VTM Sini Rantala ja KTM Elina Saikkonen. Helsingin Akateemisten Naisten Norko-Turjan rahastotoimikunnan asiamiehenä toimii VTM Satu Keiski-Toni.

Lämminhenkistä joulunaikaa ja valoa vuoteen 2019!

Leea Paija, puheenjohtaja


11.12.2018
Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenten kokemuksia ja odotuksia yhdistystoiminnalle

Juuri julkaistun jäsentutkimuksen mukaan yhdistyksen tärkeimpinä tehtävinä nähtiin naisten aseman edistäminen, vertaistuki, tiedon jakaminen ja virkistystoiminta. Toimiminen yhdistyksessä merkitsi jäsenilleen yhteisöllisyyttä, ja siihen lähdettiin usein tuttavien suosituksesta.

Kehitettävinä asioina nähtiin mm. eri-ikäisten jäsenten osaamisen ja kokemuksen jakaminen, nuorten jäsenten aktivoiminen sekä pienryhmätoiminta.

Tutkimuksen suoritti Minna Jyrkiäinen Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja se löytyy kokonaisuudessaan sivulta ww.theseus.fi/handle/10024/154613.


05.12.2018
Tutkimus HANin ikääntyineiden jäsenten hyvinvoinnista

Terveydenhoitaja (YAMK) Mari Häkkisen opinnäytetyö Metropolia ammattikorkeakoulussa on hyväksytty kiitettävällä arvosanalla.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli kuvata Helsingin Akateemiset Naiset ry:n eläkeikäisten jäsenten käsityksiä hyvinvoinnista ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä sekä heidän toiveitaan järjestötoiminnalle hyvinvointinsa edistämiseen liittyen.

Voit lukea tutkimuksen kokonaisuudessaan Theseus-tietokannasta.

 

 


22.10.2018
Työn murros -seminaarin materiaalit

TYÖN MURROS –SEMINAARIN TIIVISTELMÄT 10.10.2018
SAMMANFATTNINGARNA AV SEMINAREN 10.10.2018

Vuonna 2016 EVA:n raportissa Robotit töihin. Koneet tulivat – mitä tapahtuu työpaikoilla? Väitettiin, että Suomessa ainakin 20 % sairaanhoitajien ja lähihoitajien työtehtävistä pystyttäisiin korvaamaan robotiikan avulla 2–3 vuodessa. Menikö ennustus pieleen vai mistä johtuu se, että robotiikkaa ei ole otettu käyttöön hoito- ja hoivatyössä?

I EVA:s rapport från år 2016 Robotarna i arbete. Maskinerna kom – vad händer på arbetsplatserna? påstods, att i Finland åtminstone 20 % av sjukskötarnas och närvårdarnas arbetsuppgifter skulle kunna ersättas med hjälp av robotik inom 2-3 år. Gick prognosen snett eller vad beror det på att robotiken ännu inte tagits i bruk inom vård- och omsorgssektorn.

-Jaana Parviainen-

Työn sanotaan olevan murroksessa. Kokoaikaisten ja pysyvien työsuhteiden arvellaan korvautuvan osa- ja määräaikaisuuksilla, vastentahtoisen yksinyrittäjyyden yleistyvän ja työurien pirstoutuvan. Tilastot eivät kuitenkaan tue näin pessimististä kuvaa uudesta työelämästä. Kokoaikaiset ja vakaat palkkatyösuhteet ovat edelleen vallitseva työntekemisen muoto. Työelämässä kuitenkin riittää epäkohtia. Työmarkkinat ovat vahvasti segregoituneet naisten ja miesten töihin, minkä lisäksi työhön liittyvä syrjintä aiheuttaa ongelmia.

Arbetet sägs vara i ett brytningsskede. Heldags- och varaktiga arbetsförhållanden antas ersättas med deltids- och visstidsanställningar. Ofrivilligt ensamföretagande blir allmännare och arbetskarriärerna splittras. Statistiken stöder ändå inte en så pessimistisk syn på det nya arbetslivet. Heltids- och bestående lönearbetsförhållanden är fortfarande den rådande formen av arbete. Det finns ändå nog med missförhållanden i arbetslivet. Arbetsmarknaden är kraftigt segregerad i kvinnors och mäns arbeten, förutom att arbetsrelaterad diskriminering förorsakar problem.

-Pasi Pyöriä-

Työelämän monimutkaistuessa organisaatioiden kannattaa etsiä uusia toimintatapoja ja rikastaa käsitystä johtajuudesta. Kun yrityksen toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa, organisaation oppimis- ja muuntautumiskyky on luultavasti keskeisempää kuin toiminnan tehokkuuden tavoittelu. Tällöin organisaation kannattaisi tukea työyhteisön itseohjautuvuutta.

Itseohjautuvuutta ei voida saavuttaa ilman johdon vahvaa tukea. Itseohjautuvuus myös vaatii johtajilta uusia taitoja. Hallinnollisen otteen sijaan, johtajien pitäisikin pystyä johtamaan yhteisöllistä pohdintaa toimintaympäristön haasteista ja yrityksen tavoitteista, sekä auttaa työntekijöitä kaikin keinoin menestymään työssään ja saavuttamaan yhteisiä tavoitteita. Tällaisessa organisaatiossa johtaminen on palveluammatti.

Då arbetslivet blir alltmer komplicerat, lönar det sig för organisationerna att söka nya tillvägagångs sätt och att berika uppfattningen om ledarskap. Då företagens verksamhetsmiljö ständigt förändras, är troligen organisationernas inlärnings- och omvandlingsförmåga centralare än strävan efter verksamhetens effektivitet. Då skulle det löna sig för organisationerna att främja självstyrande arbetskollektiv.

Man kan inte uppnå självstyrandet utan ledningens starka stöd. Självstyrandet kräver också nya färdigheter av ledarna. I stället för ett administrativt grepp, borde ledarna kunna leda kollegialt begrundande av utmaningarna i verksamhetsmiljön och av företagets mål, samt att hjälpa arbetstagaren att på alla sätt lyckas i sitt arbete och att uppnå gemensamma mål. I en sådan organisation är ledarskapet ett serviceyrke.

-Sami Jantunen-

Tulevaisuudessa lähin kollegasi voi olla tekoäly tai robotti. Luovuus ja monimutkaisten ongelmien ratkominen sujuvat kuitenkin paremmin ihmiseltä. Työelämässä taidot vanhenevat entistä nopeammin. Jatkuva oppiminen onkin keskeinen työelämätaito. Onneksi siihen on monia keinoja.

I framtiden kan din närmaste kollega vara artificiell intelligens eller en robot. Att vara kreativ och att lösa komplexa problem går ändå bättre för människan. I arbetslivet föråldras färdigheterna snabbare än tidigare. Ett kontinuerligt lärande är en central färdighet för arbetslivet. Lyckligtvis finns det många sätt att förverkliga det.

-Susanna Bairoh-

Seminaarin verkkotallenne on katsottavissa tästä linkistä.

Seminariet spelades in i sin helhet och kan ses från den här länken.


02.10.2018
HAN Amos Rexissä

Viisitoista hanilaista vieraili Amos Rexissä perjantaina 28.9.2018. Karita Kuusisto, MSc in Modern and Contemporary Art, yhdistyksemme hallituksen jäsen, kertoi meille sekä ihkauudesta Amos Rex -taidemuseosta että teamLabin digitaalisella teknologialla loihtimasta Massless-näyttelystä.

Katon kurkistusaukko

Museon kurkistusaukoista olemme yhteydessä ulkomaailmaan, näemme taivaan ja pilvet, niin, ja kurkistusaukkojen luo kiivenneet ihmiset, joille voimme vilkuttaa alhaalta. Aulan Enso, yhdellä viivalla piirretty kaksiulotteinen ympyrä muuntuu ja pyörii kolmiulotteisesti.

Karita Kuusisto ja Enso

Massattoman Massless-näyttelyn mustien aaltojen Black Waves -huoneesta pääsemme graffitiluontoon huoneeseen Graffiti Nature: Lost, Immersed and Reborn. Huoneessa on seiniä, joille kuvastuu liikkuvaa virtuaaliluontoa, ja peilejä, jotka eksyttävät muutamat meistä hetkeksi. Kun koskemme seinää, siihen kasvaa uusia virtuaalikasveja, joiden seassa perhoset lentelevät. Voisimme itsekin piirtää uusia olentoja ja skannata niitä liitelemään graffitiluontoon.

Kosketus Graffitiluonnossa

Vortex of Light Particles -huoneen katossa on kuin musta aukko, johon huoneen seinillä liikkuvat esineet ja valot näyttävät pyörteinä katoavan. Huoneen halkaisee ihmisjono, joka pyrkii näyttelyn viimeiseen huoneeseen.

Musta aukko

Kello on kuitenkin niin paljon, että emme liity jonoon vaan siirrymme tutustumaan Sigurd Frosteruksen kokoelmaan. Oppaamme poimii sieltä pointillista tyyliä edustavan Paul Signacin teoksen The Seine Grenelle vuodelta 1899. Mitä taiteilija viestittääkään kuvatessaan nousevaa kaupungistumista ja teollistumista kauniilla pastellisävyillä?

Kiitos vierailun järjestämisestä Helsingin Akateemiset Naiset ry:n ohjelmatoimikunnalle sekä erityisesti asiantuntevalla oppaallemme Karita Kuusistolle.

Teksti ja kuvat: Eija Kalliala, VTM


11.09.2018
Puheenjohtajan syyskirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Ennätyksellisen helteinen kesä taittuu hiljalleen syksyyn, vaikka lämpöä riittää edelleen. Vilkas toiminta- ja tapahtumasyksy on käynnistynyt.

Yhdistyksemme ensimmäinen tapahtuma – jäsenilta, joka oli valmisteltu erityisesti uusille jäsenille – toteutui elokuun lopulla. Tiedossa on monta mielenkiintoista ajankohtaista yhteiskunnallista tilaisuutta ja  kulttuuritapahtumaa tulevan syksyn aikana. Tutustuminen vasta-avattuun Amos Rex -taidemuseoon 28.9 on varmasti mieleenpainuva kokemus. Näkymiä tulevaisuuden työelämään ja sen akateemisesti koulutetuille naisille tarjoamiin mahdollisuuksiin ennakoimme 10.10. Työn murros -seminaarissa, jonka pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestävät yhteistyössä osana SANL ry:n seminaarisarjaa. Palvelumuotoiluun eli palvelujen tuotekehitykseen perehdymme 18.10. Yhdistyksen vuosikokous on marraskuussa ja syyskauden päätteeksi laulamme kauneimpia joululauluja perinteiseen tapaan.

Yhdistyksemme jäseniä osallistuu naisjärjestöjen ja -verkostojen tilaisuuksiin mm. 19.9. Kansalaisinfon Minna Canth 1844-2018 – tasa-arvo tänään tilaisuuteen, 6.10. Suomen Akateemisten Naisten Liiton (SANL) vuosikokoukseen Raumalla, ja 19.11. Naisjärjestöjen keskusliiton (NJKL) vuosikokoukseen Aalto-yliopiston Espoon kampuksella. Vuosikokousta edeltää keskustelutilaisuus.

Tässä on joitakin tiedossa olevia tapahtumia ja uusia valmistellaan.  Yhdistyksen kotisivuilla ja facebook-sivuilla sekä sähköpostitse lähetetyissä jäsentiedotteissa niistä lisätietoa, kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat.

Luvassa on varmasti värikäs syksy, sillä ensi kevään moniin vaaleihin valmistautuminen aktivoi yhteiskunnallista keskustelua. Kannustan meitä kaikkia olemaan mukana keskusteluissa ja osallistumaan tulevaisuuden muotoiluun.

Kirpeän raikkaita syyspäiviä!

Leea Paija


31.08.2018
HANin varapuheenjohtaja Marjo Hannukkala Mieli-lehdessä: Jokaisessa lapsessa on vahvuuksia ja voimavaroja

Artikkelissa Marjo Hannukkala kertoo, kuinka lasten ja nuorten vahvuuksia ja voimavaroja voidaan lisätä. Lue artikkeli


31.08.2018
Helsingin Akateemiset Naiset ry käynnisti syyskauden perinteisessä Uusien illassa

Tutustuminen uusiin akateemisiin sisariin soljuu elokuisena iltana vilkkaan vapaamuotoisen keskustelun lomassa. Jäsenet kertovat niin koulutuksesta kuin monipuolisista työurista. Monitieteellinen seura luo koulutetuille naisille ainutlaatuiset mahdollisuudet verkostoitua uusillekin urille.

Vireä tapahtumatoiminta, tiedon jakaminen, naisen aseman, koulutuksen ja sivistyksen edistäminen houkuttelevat yhä useammin osallistumaan yhdessä ja vaikuttamaan. Tuttavien suositukset, vapaaehtoistoiminta ja sosiaalinen media ovat tuoneet yhdistykseen kahden viime vuoden aikana jo yli 30 uutta jäsentä.

Satu Keiski-Toni

Puheenjohtaja Leea Paija esitteli yhdistyksen toimintaa ja Työn murros -seminaarin ohjelmaa. 

 

 

 

 

 

Varapuheenjohtaja Marjo Hannukkala kertoi työstään Mielenterveysseuran johtajana.

 

 

 

 

 

Kunniajäsen Riittamaija von Weissenberg-Hartiala oli iloinen yhdistyksen kehityksestä ja aktiivisesta toiminnasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Invalidiliiton viestintäjohtaja Sinikka Rantala kertoo kansainvälisestä urastaan.