Skip to Content

30.03.21

Vahvuuspaja-keskusteluryhmä

Vahvuuspaja on 30.3., 6.4., 13.4., 20.4 ja 27.4 kokoontuva hybridi eli ulkoileva & Zoom-keskusteluryhmä

Ryhmä on suunnattu HAN ry:n ikääntyneille jäsenille ja heidän eläkkeellä oleville läheisilleen.

Omien vahvuuksien tunnistamisella ja niiden käytöllä on monia hyvinvointiin linkittyviä vaikutuksia. Vahvuuspaja –keskusteluryhmän tavoitteena on tunnistaa omia vahvuuksia ja tiedostaa niiden käytön myönteisiä vaikutuksia.

Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/vahvuuspajat2021

Kysy lisätietoja Stina Fågel, suunnittelija: puh. 040 7030 312 (Ikäinstituutti) tai Paula Kuusipalo-Määttä, asiamies: puh. 040 8621 010 (HAN)


7.04.21

Miten naiset saivat äänioikeuden Suomessa?

Naiset osoittavat mieltä hyvän asian eli naisten äänioikeuden puolesta vuonna 1905. Marssi kannatti. Seuraavana vuonna, 1. kesäkuuta 1906, Suomi antoi kolmantena maana maailmassa ja ensimmäisenä Euroopassa naisille äänioikeuden. Äänioikeus oli yleinen ja yhtäläinen. Kuvassa naiset Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kulmassa matkalla Säätytalolle. Kuva: kuvaaja tuntematon, HKM

Miten naiset saivat äänioikeuden Suomessa? -webinaari 7.4.
klo 18:00-19:30

Suomen naiset saivat äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden valtiollisissa vaaleissa 1906. Mutta miten se oikein tapahtui? Miksi äänioikeuden saaminen muualla oli niin vaikeaa? Miten asiat ovat edenneet? Webinaarin luennoija Jaana Kuusipalo avaa teemaa kuntavaalien 2021 lähestyessä. Ilmoittaudu mukaan tästä!

YTT (yhteiskuntatieteiden tohtori) Jaana Kuusipalo on tutkija ja opettaja Tampereen yliopistossa (yhteiskuntatutkimus ja sukupuolentutkimus). Hänen valtio-opin alaan kuuluva väitöskirjansa (2011) käsitteli sukupuolittunutta poliittista edustusta Suomessa ja naisten (naispoliitikkojen ja naisjärjestöjen) roolia naisten poliittisen edustuksen nostamisessa. Kuusipalo on toiminut asiantuntijana EU:n ja Suomen tasa-arvoelimissä. Hänen viimeisimmät julkaisunsa käsittelevät sukupuolten tasa-arvoa Suomen eduskunnassa sekä poliitikkojen ja toimittajien verkostoitumista Twitterissä. 

Viimeisimmät julkaisut:

The Inner Circle of Power on Twitter : How Politicians and Journalists Form a Virtual Network Elite in Finland 

Ruoho, I. & Kuusipalo, J., 2019, In: Obervatorio (OBS*). 13, 1, p. 70-85 

Sukupuolella väliä eduskunnassa? : Sukupuolten tasa-arvo eduskuntaryhmien ja valiokuntien toiminnassa

Siukola, R., Kuusipalo, J. & Haapea, K., 2020, 1 ed. Helsinki. (THL - Raportti; no. 5) 

Väitöskirja:

Sukupuolittunut poliittinen edustus Suomessa 

Kuusipalo, J., 2011, Tampere. (Acta Universitatis Tamperensis; no. 1614) 

Doctoral thesis


13.04.21

Digitaalisuus sukupolvia yhdistävänä ja erottavana tekijänä

Onko iällä merkitystä? Eri sukupolvet kuluttajina tulevaisuudessa.

Digitaalisuus sukupolvia yhdistävänä ja erottavana tekijänä
-webinaarissa 13.4. klo 18:00-19:30 Jyväskylän yliopiston professori Terhi-Anna Wilska avaa kulutuksen nykytilaa ja trendejä Digitalisaatiolla tasa-arvoon -keskustelusarjassa; Mikä on iän ja sukupolven merkitys kulutusyhteiskunnassa? Miten eri-ikäiset kuluttajat eroavat toisistaan ja miksi? Millaiselta näyttää tulevaisuuden (digitalisoituva) kulutus?

Ilmoittaudu mukaan tästä!