Kymmenes Helvi Sipilä –seminaari YK:ssa New Yorkissa

Kymmenes Helvi Sipilä Seminaari pidettiin torstaina 12.3. 2015 YK:ssa New Yorkissa. Seminaari järjestettiin osana naisten asemaa käsittelevää CSW59 (Commission on the Status of Women) – kokousta.  Helsingin Akateemisista Naisista Niini Vartia-Paukku osallistui kokoukseen Kansainvälisen Akateemisten Naisten liiton IFUW:n virallisessa delegaatiossa.

Helvi Sipilä –seminaari, jonka teema oli tänä vuonna ‘Gender, Power and Economy’, käsitteli naisten asemaa talouselämässä. Seminaarin avannut Suomen YK-suurlähettiläs Kai Sauer totesi, että naisten taloudellinen voimaantuminen on tilastojen mukaan onnistunut hyvin Suomessa kuten muissakin Pohjoismaissa.

Helvi Sipilä –seminaarin puheenjohtajana toimi Suomen UN-Women järjestön toiminnanjohtaja Elina Multanen. Elina Multanen kiitti myös puheenvuorossaan Suomen Akateemisten Naisten Leena-Maija Laurenia, jonka aloitteesta Helvi Sipilä –seminaari sai alkunsa 10 vuotta sitten. Helvi Sipilän syntymän satavuotisjuhlaseminaari kiinnosti paljon CSW-kokouksen kansainvälisiä osanottajia ja YK:n konferenssisali oli jo täynnä hyvissä ajoin ennen seminaarin alkua.