Helena Hiila-O´Brien: Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Neljä miestä; hallitusherrat  ja Salonius kertoivat  20.8. TV:ssä , että yhteiskuntasopimusta ei tule. Tämän aamun HS:ssa (21.9.) kahdella sivulla käsiteltiin samaa aihetta, pääministerin, ulkoministerin ja valtionvarainministerin lisäksi oli haastateltu kymmentä asiantuntijaa, kaikki miehiä! Naiset oikein loistivat poissaolollaan.

Kauas on kuljettu ajoista, jolloin naiset olivat mukana päättämässä maan asioista. Oliko ”yhteiskuntasopimus” vähän liian suuri sana, kun kyseessä oli vain yritys laajennetuksi TUPO:ksi?  Yhteiskuntaan kuuluu muitakin kuin  palkansaajajärjestöjen jäseniä tai pörssiyritysten ja muiden suurten  työnantajien edusmiehiä. Esimerkiksi perheitä, lapsia ja nuoria, työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita ja pien- ja yksinyrittäjiä. Näitä ryhmiä ei edes yritetty ottaa mukaan päätöksentekoon, mutta käykö niin, että juuri nämä joutuvat maksumiehiksi.

Helena Hiila-O´Brien,
Sosiaalineuvos,
Helsingin Akateemisten Naisten puheenjohtaja