SANL:n hallitusjäsenehdokas Niini Vartia-Paukku, FM

Niini Vartia-Paukku

Niini Vartia-Paukku

Niini Vartia-Paukun mukaan Suomen Akateemisten Naisten Liitolla on paljon annettavaa maailmalle. Erityisesti koulutuskysymykset sekä tasa-arvopolitiikan edistäminen luovat hänen mukaansa pohjaa yhteiskunnan kestävälle kehitykselle. Järjestömme tulisikin vahvistaa kansainvälistä vuorovaikutustaan niin, että nämä tärkeinä pitämämme asiat saavat enemmän globaalia ulottuvuutta. Kansainvälisyys on ollut Niinille elämäntapa, ja hän haluaakin tuoda tätä osaamistaan SANL:iin.

Niini on Helsingin Akateemisten Naisten ja SANL:n kansainvälisten asioiden komitean jäsen. Hän edusti järjestöämme GWI:n delegaatiossa New Yorkissa YK:n CSW 2015 -kokouksessa ja oli organisoimassa SANL:n aloitteesta 10 vuotta sitten ideoitua Helvi Sipilä -seminaaria. Suuri kansainvälinen kiinnostus seminaaria kohtaan osaltaan myös osoitti, miten innolla Suomea kuunnellaan. Aktivoimalla verkostojamme eri maiden Akateemisten Naisten järjestöjen ja maailmanjärjestömme Graduate Women Internationalin kanssa voimme lisätä globaalia näkyvyyttämme. Voimme vaikuttaa yleisen sosiaalisen kehityksen suuntaan myös ilmaisemalla kantamme esim. YK:n yhteistyöelimissä GWI:n neuvoa-antavan edustuksen kautta.

Niini on asunut ja toiminut 25 vuoden ajan eri puolilla maailmaa. Hän konsultoi yksityistä ja julkista sektoria kulttuurienvälisestä vuorovaikutuksesta ja valmistelee alan väitöskirjaa. Hän on kirjoittanut vuorovaikutuksesta ja työskennellyt kansainvälisessä mediassa kuten BBC:ssä. Kirjassaan ”Kotona kaikkialla, kansainvälisen kanssakäymisen taitoja” hän haluaa korostaa, miten organisaatioiden ja valtioidenkin vuorovaikutuksen ytimessä on aina ihminen. Kansainvälinenkin dialogi onnistuu, jos ihminen arvostaa ja kunnioittaa toista ihmistä.

Niini on naimisissa nuoruudenrakkautensa kanssa ja heillä on kaksi aikuista, kosmopoliittia lasta.

Lue lisää Niini Vartia-Paukusta ja muista SANL:n hallitusehdokkaista verkossa: http://issuu.com/sanl-fkaf/docs/minerva_2015_3