Puheenjohtaja Helena Hiila O'Brienin joulutervehdys

Rauhallista Joulua!

Puheenjohtaja Helena Hiila-O'BrienOn äiti laittanut kystä kyllä, lauletaan lasten joululaulussa. Vaikka paljon saa kaupasta valmiina monesta naisesta tuntuu, että ei se oikea joulu tule ilman itse leivottuja piparkakkuja, torttuja, itse tehtyjä laatikoita jne. Vielä kun osaisi jokaiselle ostaa juuri sopivan lahjan, ja kirjoittaa ja muistaa ajoissa lähettää joulukortit.

Samanaikaisesti työssä painetaan hurjaa vauhtia. Onhan kaikki saatava valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. Lisäksi pitäisi ehtiä osallistumaan pikkujouluihin ja glögikutsuille. Hanki siinä siten sydämeesi joulurauha!

Vietän nyt ensimmäistä Joulua eläkeläisenä. Niinpä työelämän ”kaikki valmiiksi ennen Joulua” ei koske enää minua. Valitettavasti myös pikkujoulut ovat harventuneet eikä glögiä pääse maistelemaan juuri muualle kuin omaan tai ystävien keittiöihin. Siksipä olikin mukavaa viettää yhteistä joululauluhetkeä

Helsingin akateemisten naisten kanssa Yliopiston musiikkitieteen laitoksella Riikan johdolla ja samalla vauhdittaa laulua glögillä ja piparkakuilla. Vielä pääsimme yhteiselle illalliselle ravintola Prestoon. Meillä oli yhdessä tosi hauskaa. Seuraavan kerran yhteiset syömingit järjestetään Helsinki-päivänä Esplanadilla. Siihen on vain puolisen vuotta. Lausun jo tässä kaikille jäsenillemme: Tervetuloa!

Kun työelämä ei enää kiristä luulisi, että kotonani jo tuoksuisi piparkakulta, tortut ja laatikot olisivat pakkasessa odottamassa syöjiään ja huusholli kiiltelisi puhtauttaan. Vaan kun ei ole. Mutta onhan tässä vielä viikko aikaa. Olen liian hyvin sisäistänyt Marttojen ohjeen, kaappeja ei tarvitse siivota ellei aio viettää Jouluaan kaapissa. Ensimmäinen Joulu tapahtui keskellä keskeneräistä. Eihän ensimmäisen joulun pariskunta saanut edes majoitusta järjestettyä edeltä käsin vaan piti majoittua eläinten suojaan. Ja vielä raskaana. Lainaan Piispa Irjan viime vuoden joulusaarnaa, jossa hän totesi: Joulun sanoma ei ole tehkää täydellinen Joulu vaan teille on syntynyt Vapahtaja.

Vapautetaan siis itsemme turhasta tohinasta, otetaan rennommin ja annetaan joulurauhan syntyä sydämeen.

Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille HAN:n jäsenille ja heidän läheisilleen!

Helena Hiila-O´Brien
puheenjohtaja