Puheenjohtajalta

Hyvää alkanutta vuotta ja mukavaa talven jatkoa kaikille HAN:n jäsenille!

Vuosi vaihtui ahdistavissa tunnelmissa uutisilla terrori-iskuista, naisten seksuaalisesta häirinnästä ja kyseenalaisista kodinturvajoukoista. Näyttää siltä, että vastakkainasettelun aika ei todellakaan ole ohi!  Ei ihme, että monia nykymeno ja tulevaisuuden ajattelu hirvittää.

Paras lääke pelkoon on jatkaa normaalia elämää, tehdä työtä, pitää huolta läheisistään ja tavata ystäviä sekä hankkia sisältöä ja iloa ihan jokapäiväiseen elämään.

Helsingin akateemisilla naisilla on odotettavissa mielenkiintoinen ja tapahtumarikas kevätkausi. Työn ja perheen yhteensovittamisen haasteisiin pureudumme taiteen keinoin, käymme katsomassa paljon kiitosta saaneen Äitikortti-näytelmän Kansallisteatterissa tammikuussa. Helmikuussa vierailemme Sinebrychoffin taidemuseossa. Maalikuussa vuorossa on vierailu maamme vanhimpiin ja suurimpiin kuuluvassa naisjärjestössä, Martoissa.

Naisyrittäjyys on pohdinnan aiheena Suomen Akateemisten Naisten Liiton ja Eduskunnan Naisverkoston yhteisessä seminaarissa ”Naiset yrittävät Suomen nousuun”, helmikuussa. Entä millaista eläkettä me naiset aikanaan saamme, siitä saamme valaistusta Suvi-Anne Siimekseltä, kun toukokuussa vierailemme Telassa.

Puheenjohtaja, VTM, sosiaalineuvos Helena Hiila-O´Brien

Puheenjohtaja, VTM, sosiaalineuvos Helena Hiila-O´Brien

Ensimäistä kertaa koko historiansa aikana HAN on järjestämässä opintomatkaa Hollantiin.  Tarkoitus on tutustua Euroopan Akateemisten Naisten järjestöön (UWE) ja Hollannin moderniin vanhustenhuoltoon. Jälkimmäinen kiinnostuksen kohde liittyy testamenttilahjoitukseen, joka tulee käyttää vanhusten hyväksi.  Matkaa on suunniteltu huhtikuuksi, parhaaseen tulppaaniaikaan.

Toivon, että seuraat HAN:n toimintaa verkkosivuiltamme. Myös kattojärjestömme Suomen Akateemisten Liiton sivustoa kannattaa seurata, uutta M-uutiskirjettä ja Minervaa.  Siellä on tietoa naapuriyhdistysten toiminnasta ja tapahtumista, joihin niihinkin voi osallistua.

Nautitaan talvesta, pakkasesta ja lumesta, jota vihdoin saatiin. Hiihdetään, luistellaan ja lasketaan mäkeä, jos uskalletaan, ja ulkoillaan muuten. Päivä pitenee ja Juhannukseenkin on vain muutama kuukausi. Talven ihmemaa on nyt!