Uniikki taidelasi lumosi akateemiset naiset Taiteiden yössä

Helsingin akateemiset naiset tutustuivat lasinpuhalluksen historiaan ja ainutlaatuisiin yksilöllisiin taideteoksiin Mafka & Alakosken uudessa lasigalleriassa Helsingin Iso Roobertinkadulla. Yksinomaan lasitaiteeseen erikoistunut galleria tekee uutta huippuosaamistaan tunnetuksi niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

Lasikulhot noudattavat kiven muotoja.

Lasikulhot noudattavat kiven muotoja.

Lasinpuhallus on lähes aina tiimityötä, vuosikymmenten onnistumisen ja erehtymisen kautta syntynyt tulos, kertovat taiteilijapariskunta Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski lasinpuhalluksen monivaiheisesta syntyprosessista.
Lasitaiteilijat toimivat Suomessa niin omien teostensa tuottajina, rahoittajina kuin markkinoijina ja myyjinä.

Lasitaiteilijat Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski

Lasitaiteilijat Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski.

”Haluamme esitellä tuotteet henkilökohtaisesti omassa galleriassa, koska jokaisella esineellä on oma tarina”, Hepo-aho kiteyttää oman ja yksinomaan lasitaiteeseen erikoistuneen gallerian perustamisen tarpeen. Lasin valmistusprosessi on tunnettava, jotta taide-esineen voi myydä ja markkinoida.

Myös asiakkaat on mahdollisuus ottaa mukaan muotoiluun ja esineen syntyyn. Asiakkaan löytämän kiven muotoon puhallettu taide-esineen synty onkin vaikuttava kokemus. Uusimmat kivien päälle muotoillut lyhdyt matkaavat jo Hollannin biennaaliin.

Jokainen lasihelmi on uniikki taideteos.

Jokainen lasihelmi on uniikki taideteos.

Hepo-aho ja Alakoski yhdistävät onnistuneesti lasitaiteen ja käsityötaiteen. Elämyksellinen lasitaide voi olla niin taideteoksia, vapaasti muotoiltua käyttölasia, juomalasia, lasihelmiä tai miniatyyriveistoksia omasta lemmikistä.

Lisää valokuvia voit katsella HANin Facebook-sivuilla.

 

Lokki on valmis uuniin.

Lokki on valmis uuniin.

Elämän virta -kastemaljaan on muotoiltu soliseva puro.

Elämän virta -kastemaljaan on muotoiltu soliseva puro.