Yhdistyksen vuosikokouksen päätökset ja valinnat

Helsingin Akateemiset Naiset ry:n vuosikokous pidettiin 29.11.2016 Helsingin Naisyrittäjien tiloissa Uudenmaankadulla. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa VTM, sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien ja hallituksen jäseninä jatkavat EHL Helena Pettinen, TM Riikka Siltanen, OTM, VT Maarit Tulokas ja KTM Kirsi Kausamo.

Uusina jäseninä yhdistyksen hallitukseen valittiin FM Liisa Saarelainen, KL Marjo Hannukkala, FM Raija Koistinen, FM Leea Paija ja YTM, FM Anna Kärkkäinen.

Kunniajäseneksi yhdistys kutsui ekonomi Helmi Kalervon, joka on toiminut ansiokkaasti sekä yhdistyksen että liiton taloudenhoitajan tehtävissä.

Vuonna 2017 Suomen 100-vuotisjuhlavuonna yhdistys juhlii myös 90-vuotista historiaansa. Yhdistys haluaa kunnioittaa edellisten sukupolvien naisten työtä ja saavutuksia niin hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseksi kuin niitä aktiivisia naisia, jotka ovat toimineet Helsingin Akateemiset Naiset ry:n hyväksi.

Hallitus on toteuttanut strategiauudistuksen ja sen mukaisesti yhdistyksen tehtävänä on toimia jäsenilleen yhteyksien rakentajana ja ylläpitäjänä, alustana, jossa eri-ikäiset ja eri taustoista tulevat akateemiset naiset tapaavat, tukevat toisiaan, keskustelevat ja vaikuttavat naisten tasa-arvoon ja koulutukseen.

Yhdistyksen rahaston turvin tuetaan ikääntyvien naisten asiaa. Rahastotoimikuntaan kuuluvat VTT, dosentti Kaisa Kauppinen-Toropainen, rikosoikeuden professori Terttu Utriainen, FT, liiketoimintajohtaja Katri Luukka, KTM Mirva Antila, VTM, sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien ja VTM Satu Keiski-Toni.