Puheenjohtajan joulukirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Lähestyvät joulunaika ja vuodenvaihde ovat perinteisesti aikaa jolloin muistellaan menneen vuoden tapahtumia ja usein vanhempiakin asioita. Vuoden taittuessa loppua kohden ja uuden häämöttäessä tuumaillaan tulevia ja valmistaudutaan hellittämällä hetkeksi keräämään voimia.

Kulunut vuosi on ollut monella tavalla uuteen suuntaava. Suunnitellusti saimme Metropolian opiskelijoiden tuottamana kaksi korkeatasoista opinnäytetyötä, joissa on paljon tietoa yhdistyksen jäsenistön ja toisessa erityisesti ikääntyvien akateemisten naisten hyvinvoinnin lähteistä. Tulokset ohjaavat toimintaamme tulevina vuosina. Yhdistys on olemassa jäseniään varten ja toimintamuodot tai kehittämishankkeet valitaan jäsentutkimuksien perusteella.

Toki teimme yhdistyksenä paljon muutakin. Suomen akateemisten naisten liitto yhdistyksineen toteutti seminaarisarjaa teemalla ”Työn murros”. Pääkaupunkiseudun yhdistykset järjestivät yhteisvoimin korkeatasoisen asiantuntijaseminaarin lokakuussa. Kulttuuritapahtumista mieleen jäivät muun muassa vierailut Tove Janssonin kotiateljeehen, Amos Rex ja Reitzin säätiön taidemuseoihin sekä kevätretki Villa Kokkoseen, Lenita Airiston kirjaesittely ja keskustelu ja tutustuminen Nordea pankkimuseoon. Uusien jäsenten ilta Cafe Roasbergissa kokosi joukon uusia ja entisiä jäseniämme ideoimaan yhdistyksen toimintaa.

Tuleva vuosi tuo tullessaan tutkitun tiedon pohjalta Miina Sillanpää säätiön ja Maria Akatemian kanssa käynnistettäviä kehittämishankkeita, joiden työpajoihin ja toimintaryhmiin kutsumme mukaan nykyisiä ja tulevia jäseniä. Työn murros –teeman käsittely jatkuu ja toteutamme tilaisuudet yhdessä Espoo-Kauniaisten ja Vantaan akateemisten naisten kanssa. Suunnitelmassa on tutustuminen Greenstepin yrityskonseptiin 31.1.2019 klo 17-19. Toimitusjohtaja ja perustaja Tore Teir kertoo Greenstepin tarinan ja nykypäivän johtajuudesta, henkilöstöjohtaja Kati Tuovinen puhuu naisjohtajuudesta ja Minna Jyrkiäinen esittelee HANin jäsentutkimuksen tuloksia. Lisäksi kevään ohjelmaan on suunniteltu teatterivierailuja, tapaaminen näyttelijä, professori Seela Sellan kanssa ja tutustuminen Oodi-kirjastoon. Olemme myös tehneet suunnitelmaa kevätretkestä Pietariin. Kerromme jäsentiedotteissa tarkempia tietoja tapahtuminen aikataulujen varmistuttua. Kiitos kaikille yhdistyksen toiminnassa mukana olleille ja sitä tukeneille kuluneesta vuodesta!

Yhdistyksen hallituksessa jatkavat puheenjohtajana FM Leea Paija ja jäseninä KL Marjo Hannukkala FM, MSc Karita Kuusisto, YTM Anna Kärkkäinen, FM, VTL Seija Lehtonen, VTT Karoliina Nivari ja uusina jäseninä VTM Sini Rantala ja KTM Elina Saikkonen. Helsingin Akateemisten Naisten Norko-Turjan rahastotoimikunnan asiamiehenä toimii VTM Satu Keiski-Toni.

Lämminhenkistä joulunaikaa ja valoa vuoteen 2019!

Leea Paija, puheenjohtaja