Puheenjohtajan kesäkirje

Hyvät Helsingin Akateemiset Naiset ry:n jäsenet!

Kesäkirjettä kirjoittaessani on ainoastaan hetki keskikesän juhlaan. Helle hellii parhaillaan eteläistä Suomea lupaillen lämmintä ja kaunista kesää.

Yhdistyksen kevätkauden toiminta toteutui, viihdy – verkostoidu ja vaikuta, johtoajatuksen hengessä ja jäsenistön vuosikokouksessa hyväksymän toimintasuunnitelman lupauksien mukaisena. Vierailukohteemme keväällä olivat Kansallisteatterin Kolme sisarta, vihreitä arvoja edistävä Green Step, henkilökohtaisia palveluja tarjoava Nooa-säästöpankki ja kestävän kehityksen periaatteita tuotannossa toteuttava Finlayson. Kevätkauden päätti viikonloppuretki Pietariin, johon osallistui kaksitoista yhdistyksen toimijaa.  

Yhdistyksen jäsenet osallistuivat vaalikevään vaikuttamistoimiin naisjärjestöjen ja yhteistyötahojen tilaisuuksissa, Naisjärjestöjen Keskusliiton #metoo-paneelikeskustelu 8.3., eduskuntavaalitilaisuus Metropoliassa 7.3.  sekä NJKL ja Eurooppanaisten EU-parlamenttivaalipaneeli-tilaisuus 29.4.

Toiminnan tulevaisuuden kannalta kevään tärkein tapahtuma olivat maaliskuussa Miina Sillanpää-säätiön kanssa toteutetut ideapajat, joissa eri-ikäiset yhdistyksen jäsenet ideoivat tulevia toimintamuotoja palvelumuotoilun keinoja käyttäen. Olemme ilahtuneita siitä, että niin uudet kuin pitkään jäseninä olleet, osallistuivat työpajoihin, antoivat aikaansa ja ideoita kehittämistyöhön. Ideapajojen evästykset ovat käytössä kun kehittäminen jatkuu syksyllä Maria Akatemian kanssa yhteishankkeessa. Tervetuloa kaikki jäsenet ja ystävät kick off-tilaisuuteen 11.9.  

Syksyllä jatkuu Suomen Akateemisten Naisten Liiton Työn murros -seminaarisarja. Järjestämme Espoo-Kauniaisten ja Vantaan Akateemisten Naisten yhdistyksien kanssa Työn murros ja muuttuva hoivatyö -seminaarin torstaina 26.9. iltapäivätilaisuuden Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla.

Olemme saaneet seminaariin asiantuntijoita tutkimuksen ja käytännön toiminnan näkökulmista. Mielenkiintoista on kuulla Ikäteknologiakeskuksen kokoaman selvityksen perusteella, mitä ikääntyvät ihmiset odottavat digitalisaatiolta. Tuloksia esittelee erityisasiantuntija Kaisa Huuhtanen. Aalto-yliopiston tutkijatohtori Sari Kujala esittelee Cope-hankkeen Digitalisaatio-osahankkeen kokemuksia siitä, millaista osaamista digitalisaatio edellyttää tulevaisuudessa. Hippa-hankkeessa tavoitellaan hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla. Hippa-hankkeen edustajina Metropolian lehtori Panu Karhinen ja Myllypuron palvelukeskuksen osastonhoitaja Anna Alhonen,Koskelan palvelukeskuksen lähihoitaja Mariia Lappi keskustelevat Kaisa Huuhtasen ja Sari Kujalan kanssa paneelissa siitä, mitä ovat hyvät käytännöt arjen hoitotyössä. Seminaarin päätöspuheenvuoron käyttää filosofi, valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila, joka perustelee kantaansa väittämään “ teknologia tarvitsee tätejä”. Tulossa on taatusti mielenkiintoinen seminaari -Tervetuloa mukaan!

Muusta syksyn ohjelmasta ennakkotietoa, tulossa on mm. vierailu Aalto-yliopistoon, taidenäyttely ja teatterinäytös sekä tutustuminen kirjapainon toimintaan.

Ennen syksyn tasa-arvotekoja, nautitaan kesän vehreydestä, kerätään voimia varastoon ja virkistäydytään Suomen suvessa!

Leea Paija, puheenjohtaja