Tule opastetulle kävelykierrokselle Hietaniemen ortodoksiselle hautausmaalle

Hyvät Akateemiset Naiset,
lämpimästi tervetuloa Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset EKAN ry:n järjestämään jäsentapahtumaan perjantaina 28.5. klo 15:00!


Lähde Mari Anthonin opastamalle kävelykierrokselle Hietaniemen ortodoksiselle hautausmaalle, jos ilmoittautuneita tulee riittävästi. Ystäviä saa ottaa mukaan, jos ryhmään mahtuu. Alempana kuvaus kierroksesta sekä tapaamispaikka. Yhdistys maksaa osan opastuksesta, mutta joudumme silti keräämään paikan päällä akateemisten naisten jäseneltä 10€ ja ystävältä 15€ (mielellään tasaraha, kiitos!). 
Ilmoittauduthan viimeistään 25.5.: ekan.naiset@gmail.com
 
Kävelykierros Hietaniemen ortodoksisella hautausmaalla

VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan pääkaupunkiseudun monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovaan hautausmaahan ja nähdään niin menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja – mm. Sammy ja Kiril “Kirka” Babitzinin hauta. Lisäksi kuullaan mm. Venäjän keisariperheen viimeisestä hovineidistä Anna Vyrubovasta, Fabergén suvusta, tunnetuista taiteilijoista, sotilaista ja traagisista rakkaustarinoista sekä käydään sankarihaudoilla.

Tapaamispaikka

Tavataan hautausmaalla Pyhän Profeetta Eliaan kappelin edessä, osoitteessa Lapinlahdentie 2. Kyseessä on vanha kappeli, jonne vievän portin pielessä on vanha puinen rakennus. Kappeli on myös ihan portin vieressä ja näkyy kadulle. 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kauniiseen ortodoksiseen hautausmaahan ja sinne kätkeytyviin kiehtoviin tarinoihin ja ihmiskohtaloihin!