Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!

Sata vuotta aiemmin kansainvälisen korkeakoulutettujen naisten verkoston perustajat uskoivat vahvasti siihen, että verkostoitumalla ja kansainvälisiä ystävyyssuhteita vaalimalla on mahdollista edistää naisten kouluttautumista ja vahvistaa kansojen keskinäistä ymmärrystä. Sivistys, halu oppia uutta ja laajentaa omaa maailmankuvaa olivat tärkeimpiä keinoja vihanlietsonnan ja vastakkainasettelujen torjuntaan.

Surullista on se, että olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa sata vuotta aiemmin asetetut päämäärät ovat jälleen kerran uhattuna. Tarvitsemme entistä vahvempaa kansainvälistä yhteistyötä, keskinäistä solidaarisuutta ja tukea uhanalaisessa tilanteessa eläville. Yhdistys käynnisti syksyllä yhteistyön Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:n kanssa. Vapaaehtoiset ohjaajat toteuttivat marras-joulukuun aikana intensiivikurssin, jonka sisältöä olivat suomen kieli, kotoutuminen ja työelämän perusteet. Toiminta jatkuu tulevan vuoden aikana. 

Päättymässä olevan toimintavuoden aikana onnistuimme tarjoamaan jäsenille, ystäville ja yhteistyökumppaneille lukuisia tapahtumia ja kohtaamisia. Näistä mainittakoon Meet The Designer – Anna Ruohosen kestävä vaatesuunnittelu, Tytöt tytöt -elokuvan ensi-ilta, Seniorisoppa Helsingin kaupunginteatterissa, Naisten kymppi -joukkue, Akateemisten naisten 100-vuotisjuhlaristeily, ARS22 Eläviä kohtaamisia Kiasmassa, Lapinlahden Lähteen historiakierros, Aalto-yliopiston mentoriohjelmaan ja kampusalueeseen tutustuminen, jäsentapaaminen syyskuussa, vuosikokous marraskuussa ja Naiskuoro Helmen Joulukonsertti. Pääkaupunkiseudun akateemisten naisten neljän yhdistyksen yhteisen keskustelusarjan teema 2022 oli  ”Hyvinvointi elämänkaaren eri vaiheissa”, johon yhdistys osallistui webinaarissa, jonka järjesti Helsinki Alumni Insight: Kuuluuko lasten ääni? Asiantuntijana Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

Tulevan vuoden 2023 tapahtumista ennakkotietona jäsentapaaminen 24.1.2023 klo 17-19 Robert’s Coffee Jugend, Pohjoisesplanadi 19., Lahden vierailulla 11.2.2023 tutustumme Lahden akateemisten naisten toimintaan ja vierailemme Malva-taidemuseossa. Kesäkuun alkuun valmistelemme vierailua Tarton yliopistoon.