Julkaisimme Koulutetut naiset hyvinvointiyhteiskuntaa rakentamassa -kirjan

Julkaisimme Koulutetut naiset hyvinvointiyhteiskuntaa rakentamassa -kirjan jäsentapahtumassa 24.1.2023.  Kirjan ovat kirjoittaneet ryhmä jäseniämme kirjailija Tiina Katriina Tikkasen ohjaamana.

Kirja kertoo millaista tytön elämä on ollut maaseudulla sotien jälkeisessä Suomessa, kun maassamme oli rinnakkaiskoulujärjestelmä, eikä oppikouluun tai lukioon pääsy ollut itsestään selvää. Kirjassa kerrotaan tarinoita naisen arjesta: miten työssäkäyvän nuoren äidin oli etsittävä lastenhoitajaa ruokakaupan ilmoitustaululle kiinnitetyllä lapulla sekä sen, miten päivähoitojärjestelmä lopulta saatiin kaikkien perheiden ulottuville. Ne ovat tositarinoita  sattumuksista, vastoinkäymisistä ja onnenkantamoisista pitkien työurien varrelta.

Kirjan tarinoiden kautta välittyy kertomus Suomesta: kuinka maatalousyhteiskunnasta tuli palveluyhteiskunta. Kirjoittajasukupolvi on kokenut kaupungistumisen ja muuttoliikkeen vaikutukset sekä perheen ja suvun tukeen perustuvan yhteiskunnan muutoksen hyvinvointivaltioksi. Se on mahdollistanut kansalaisten sosiaalisen liikkuvuuden. Nyt hyvinvointivaltion olemassaolo ja kehittäminen riippuu nuorempien sukupolvien arvovalinnoista.

Koulutus on tarjonnut näille kirjoittajanaisille mahdollisuuden mielenkiintoisiin työtehtäviin. He toivovat, että tämä kirja rohkaisisi lukijoita tekemään töitä omien unelmiensa toteuttamiseksi. Todellista tasa-arvoa on se, että jokainen voi sukupuolestaan, syntymäpaikastaan ja taustastaan riippumatta opiskella ja tehdä valintoja, jotka mahdollistavat innostavan työn, hyvän elämän ja tilaisuuden aktiiviseen kansalaisuuteen.
Kirja maksaa 25 € sisältäen postimaksun Suomeen.

Tilaa Koulutetut naiset hyvinvointiyhteiskuntaa rakentamassa -kirja tästä.