Nuoret idealistit

Mitä yhteistä on kommunistilla, SS-miehellä ja feministillä – Nuoret idealistit pohtii aatteiden tuhovoimaa

Michael Baranin Nuoret idealistit -esitys pohtii mitä aatteet tekevät ihmiselle. Esitys nostaa natsismin, kommunismin ja #metoon samalle näyttämölle.

Nuoret idealistit on uusi, pysähdyttävä teos Hitler ja Blondi -menestysesityksen tekijältä.

Lue Helsingin Sanomien teatteriarvostelu.

J (Jukka-Pekka Palo) on entinen teatterinjohtaja, jonka ura on äkisti päättynyt kulttuurikenttää ravisuttaneeseen #metoo-skandaaliin. Vanheneva ohjaaja on erakoitunut Berliiniin, jossa hän hiljaiselon keskellä suunnittelee näyttävää paluuta teatterimaailmaan: teosta, jossa tuotaisiin päivänvaloon totuus hänen isänsä kokemuksista SS-vapaaehtoisena toisen maailmansodan itärintamalla. J:n omatuntoa painaa myös sovittamaton, häpeällinen petos, joka liittyy hänen opiskeluaikoihinsa nuorena vasemmistoradikaalina 1970-luvun DDR:ssä.

Emmi (Aksa Korttila) on nuori näyttelijä, jolla on oma, merkittävä osuutensa J:n eroon johtaneessa tapahtumaketjussa. Kun Emmi on saapunut esikoisohjauksensa vuoksi Berliiniin elokuvafestivaaleille, hän näkee sattumalta vilahduksen kadulla kävelevästä J:stä. Näky jää vaivaamaan hänen mieltään. Elokuvaväen kokkareilla Emmi tapaa suomalaisen nuoren miehen, Joelin (Verneri Lilja), ja yhdessä he päättävät lähteä Berliinin yöhön. Heidän suhteensa lämmetessä ja syventyessä kohti jotakin molemmille odottamatonta, Emmi avautuu Joelille viime vuosina kokemastaan.

J:n entinen vaimo Petra (Pirjo Määttä) on toimittaja, jonka kirjoittama artikkeli on toiminut lähtölaukauksena J:n alamäelle. Kun J ei enää vastaa hänen viesteihinsä, Petra huolestuu, ja päättää lähteä paikan päälle varmistamaan, että hänen ex-miehensä on edelleen kunnossa, tai ainakin elävien kirjoissa.

Selvittämättömät asiat ajavat nämä neljä ihmistä yhteen Berliinissä ‒ kaupungissa, jossa historian kerrostumien kauneus ja kauhu kohtaavat nykyhetken.

Lähde kanssamme teatteriin tiistaina 16.5. klo 19.00 ja ilmoittaudu tästä linkistä ja maksa lipun hinta Helsingin Akateemisten naisten tilille 2.5. mennessä: FI64 2001 1800 1403 97, maksuviite: teatteri ja oma nimesi.

Tilaisuus on kaikille avoin, ota ystäväsi mukaan!

Liput

Peruslippu

49 €

Eläkeläinen

45 €

Opiskelija/työtön

22 €

Jäsenien lipusta Helsingin Akateemiset Naiset ry maksaa tukea 7 €/lippu.

Kesto

2 h 40 min sisältäen väliajan