La Strada

ke 18.10. klo 19.00 La Strada, Teatteri avoimet ovet, ilmoittaudu mukaan ja maksa 24 € lippu 15.9. mennessä Helsingin Akateemiset Naiset ry:n tilille: FI64 2001 1800 1403 97, maksuviite: La Strada ja oma nimesi. Tilaisuus on kaikille avoin, ota ystäväsikin mukaan!

La Strada näyttämölle ensimmäisenä Suomessa!

Teatteri Avoimissa Ovissa Federico Fellinin klassikkoelokuvaan pohjautuva La Strada, yksinoikeudella Suomen ensimmäisenä näyttämösovituksena!

Fellinin La Strada (1954) kertoo lämminhenkisen tarinan kiertävästä voimamies Zampanosta, joka ostaa itselleen apulaiseksi köyhän Gelsominan. Zampanon tunneköyhä maailma kahlitsee nuoren naisen, mutta uhkarohkea ilveilijä Il Matto näyttää Gelsominalle vapautuksen mahdollisuuden. Kolmikon yksilödraamat laajenevat koskettavaksi kuvaukseksi kiertolaisuudesta ja juurettomuudesta menetetyn kodin ja luvatun maan välissä.

Hanna Kirjavaisen sovittamassa ja ohjaamassa näyttämöversiossa La Stradan leirinuotiot ovat vaihtuneet kauppakeskusten hämyisiin nurkkauksiin. Gelsominan, Zampanon ja Il Matton kolmiodraama tapahtuu ajassamme tunnistettavassa maailmassa: miljoonat ihmiset ovat liikkeellä, jättävät kotinsa, perheensä ja kulttuurinsa moninaisin syin.

Lue lisää esityksestä Teatteri Avoimet Ovet kotisivuilta.