Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin

UJUNI AHMED – ELINA HIRVONEN

Esitys rohkeudesta ja nähdyksi tulemisesta

La 23.9. klo 19.00 Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -teatteriesitys Suomen Kansallisteatterissa suurella näyttämöllä. Ilmoittaudu tästä 15.9. mennessä. Tilaisuus on kaikille avoin, ota myös ystäväsi mukaan!

Lipun hinta:

Helsingin akateemiset naiset ry tukee jäsenien lippua 7 €.

Lippujen hinnat: peruslippu 49 €, eläkeläinen 45 €, opiskelija/työtön 22 €.

Lippu tulee maksaa 15.9. mennessä Helsingin Akateemiset Naiset ry:n tilille: FI64 2001 1800 1403 97, maksuviite: teatteri ja oma nimesi.

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin kertoo koskettavan ja ajatuksia herättävän tarinan, jossa nuori nainen etsii omaa tietään vapauteen keskenään ristiriitaisten yhteisöjen puristuksessa.

Näyttämöteos kertoo oman yhteisönsä ankarien sääntöjen ja kantaväestön ennakkoluulojen alla elävästä nuoresta, joka livahtaa salaa leffan päivänäytökseen ja Tyttöjen talon turvaan. Myöhemmin tästä somalialaisesta tytöstä kasvaa arvostettu yhteiskunnallinen vaikuttaja. Tapahtumapaikkana on Helsinki, josta poiketaan niin Lontooseen kuin Mogadishuun. Tarinan päärooli on jaettu kahdelle loistavalle näyttelijälle: Safiya Abukar esittää päähenkilöä nuorena ja Emilia Neuvonen aikuisena.

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin pohjautuu suurelta osin Ujuni Ahmedin ja Elina Hirvosen samannimiseen teokseen (WSOY, 2022). Näyttämöteos kuitenkin ottaa myös taiteellisia vapauksia ja luo aiheesta omalakisen fiktiivisen näkemyksen.

Lue lisää Suomen kansallisteatterin kotisivuilta.