Tutustumme Kansallisarkistoon ja perehdymme koneoppimiseen

Tutustu kanssamme Kansallisarkistoon ja kuuntele luento koneoppimisesta ja monitieteellisen digitaalisen tutkimuksen mahdollistamisesta. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä Naisten Pankki Helsingin kanssa.

Aika: Ke 24.4. klo 17
Paikka: Kansallisarkisto, Rauhankatu 17, Helsinki

Upea rakennus Rauhankadulla Kruununhaassa sisältää paljon arvokasta aineistoa ja asiantuntemusta. Pääsemme nyt tutustumaan taloon ja sen toimintaan. Lisäksi saamme tietoa koneoppimisesta.

Pääsemme kiinnostavalle vierailulle ja luennolle Kansallisarkistoon keskiviikkona 24.4. kello 17.

Kansallisarkiston pääjohtaja Päivi Happonen on lupautunut esittelemään meille arkiston toimintaa. Lisäksi hän pitää meille esityksen aiheesta koneoppiminen ja monitieteisen digitaalisen tutkimuksen mahdollistaminen. Lopuksi pääsemme tutustumiskierrokselle Rauhankadun kiinteistön arkkitehtonisesti kiinnostavimpiin osiin.

Vierailulle ja luennolle osallistuminen maksaa 18 euroa, mikä summa lahjoitetaan Naisten Pankin hankkeisiin. HAN:n jäsenille osallistumisen omavastuu on 10 euroa. Huom! Tilaisuudessa ei ole tarjoilua.

Mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kannattaa kuitenkin ilmoittautua jonoon, sillä jos jonottajia on riittävästi, voimme vaihtaa isompaan saliin.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.4. mennessä osoitteessa: ilmoittautuminen. Maksathan 10 euron omavastuun heti ilmoittauduttuasi Helsingin Akateemiset Naiset ry:n tilille FI64 2001 1800 1403 97, viite Kansallisarkisto oma nimesi. Omavastuuta ei palauteta. Helsingin Akateemiset Naiset ry maksaa jokaisesta osallistujasta omavastuun lisäksi 8 € tukea Naisten Pankille. Paikkoja on rajoitetusti ja maksamalla omavastuun varmistat paikkasi. Jos joudut perumaan osallistumisesi, ilmoitathan siitä heti, niin mahdollisesti jonossa oleva saa paikan.

Muut kuin HAN:n jäsenet ilmoittautuvat suoraan Naisten Pankin kautta osoitteessa: https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/tutustumme-kansallisarkistoon-ja-perehdymme-koneoppimiseen/

Kansallisarkisto sijaitsee osoitteessa Rauhankatu 17. Kokoonnumme 24.4. kello 16.50 sisäänkäynnin luona.

Lämpimästi tervetuloa

Helsingin Akateemiset Naiset ry
Naisten Pankki Helsinki

Kuva:

Valmistuessaan vuonna 1890 Valtionarkisto oli aikansa modernein arkistorakennus Euroopassa. Talon suunnitteli 28-vuotias arkkitehti Gustaf Nyström.

Vanhaa tutkijasalia hallitsevat kolme seinää peittävä kirjahylly nahkaselkäisine arkistoniteineen sekä kaksikerroksinen valurautainen parvi, joka kiertää salia ja helpottaa kirjahyllyille pääsyä. Kattoa on verrattu italialaisen renessanssin komeisiin kasettikattoihin, kuten Villa Farnesinan Sala Granden kattoon Roomassa ja Uffizi-gallerian käytävien holveihin Firenzessä. Valurautaparven esikuvat puolestaan ovat Lontoossa British Museumin ja Pariisissa Ranskan kansalliskirjaston lukusaleissa.